3 Temmuz 2015 Cuma

Borsada Yatırım Yapmak için Ne Gerekli?

Birkaç yüz lira yatırımı olan veya orta, büyük yatırımcıların yer aldığı borsada herkes için yer vardır. Küçük yatırımcılar sabırlı, büyük olanlar ise isterlerse küçük karları kısa vadeli olarak bile alabilir. Önemli olan anaparayı artırmak ise size birkaç tavsiyemiz olacak.

18 yaşını doldurmuşsanız yatırım için yasal çerçevede bu yeterlidir. Kazanmak için ise tecrübe kazanmalısınız. Örneğin Elliot dalga prensiplerini şu anda araştırmaya başlarsanız ve örnek bazı videolu, resimli analizleri incelerseniz keskin şekilde bazı noktalardan nasıl verim alınarak para kazanıldığını da göreceksiniz demektir. Sadece 3.cü dalgayı doğru şekilde tahmin etmeniz, satın almanız ve uzun süre o hissede kalmanız karlılık bakımından sizi ihya edecek gelişmelere tanık olmanızı sağlayabilir. Bir başka anlatımla bunun üzerine gann çizgi analizini eklemeniz ve sadece 1X1 çizgisine gelen hisseleri takip ederek oradan olumlu gelişmeler olduğunda işleme girmeniz bile dalga prensipleri ile bazı noktalara çarpınca neden piyasa hareket etmeye başlıyor sorusunun cevabını bulmanızı sağlayabilir.

İşlem Yönetme Aşaması 


Herkesin gün içinde koşturduğu işleri olabilir ve hisselerinizi sürekli takip edemeyebilirsiniz. Bu nedenle akıllı telefonunuz varsa mutlaka alarm seçeneği olan uygulamaları kullanın. Hisse aldıktan sonra hata yapıp zarar oluşmaya devam ediyorsa onun için mutlaka alternatif planlarınız olmalıdır. Örneğin kanal içi harekete göre işlem yaptınız ve bu çizginin dışına çıkmadığı sürece o kadar büyük bir sorun yoktur. Fakat stop noktanızı belirlemediyseniz maalesef riskler aşırıya kaçıyor demektir. Böyle bir yatırım asla yapmamanız gerekli ve ayda 5-10 TL ayırarak bazı ekonomi dergilerine bize göre mutlaka abonelik başlatıp, hazır balıkları yakalamaya çalışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder