23 Kasım 2013 Cumartesi

Borsada Nasıl Kazanılır?

Borsalar günümüzde yatırımcılarına hala yüksek kazançlar sunmaktadır. İnternetten gerçekleştirilen işlemleri sayesinde de eskiye göre çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yatırım işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Piyasa takibinin anlık internetten gerçekleştirilmesi ve internetten alım veya satım emirlerinin verilmesi ile günlük kazanç elde etme imkanı da doğmuştur.

Borsada kazanç sağlayabilmek için öncelikli olarak yatırımcıların iyi bir şekilde borsa bilgisine sahip olması ve kendini geliştirmesi gerekir. Borsa nedir, borsa nasıl oynanır, yatırım araçları ve özellikleri nelerdir, fiyatlar nasıl oluşur ve nelerden etkilenir gibi sorulara cevap bulmaları gerekir. İnternetten bu bilgilere ulaşmak günümüzde mümkündür. Eskiden bu konuları öğrenebilmek için birçok para harcanırken günümüzde kolay bir şekilde internetten bilgi edinmek mümkündür. Aracı kurumların internet sitelerinden, eğitim amacına hizmet eden kurumların sitelerinden, kişisel site ve bloglardan ücretli veya ücretsiz olarak bilgi edinmek mümkündür. Borsanasiloynanir1.com sitesi bu sitelerden bir tanesidir ve site içerisinde birçok özgün makale bulmanız mümkündür.

Borsada kazanç sağlamak için yapılması gereken diğer konulardan birisi de iyi bir piyasa takipçisi olmaktır. Yatırım araçlarının etkilendiği faktörlerin takip edilmesi, fiyatların gelecekte ne yönde ilerleyeceği hakkında bilgi verecektir. Aynı zamanda fiyat grafiklerinin de doğru bir şekilde analiz edilmesi sayesinde de fiyatların trendi hakkında bilgi sahibi olunacaktır. Buradaki en önemli nokta ise piyasalardan edinilen bilgiler ile analizlerden edinilen bilgilerin birlikte yorumlanabilmesidir.

Bunların dışındaki faktörler ise eğitimler ile kazanılan tecrübenin beraberinde getirdiği yatırım stratejileridir. Her yatırımcının kendine özgü bir stratejisi olmasıdır. Amaç para kazanmak olduğu için kimse kimseye stratejilerini tam olarak vermez. Aynı zamanda borsalarda söz konusu olan ve güvenilerek girilen pozisyonlardan bile kayıp yaşanmasına neden olan spekülasyonlardan etkilenmemek için piyasalarda dolanan asılsız tüyolara da itibar etmemek gerekir.

1 yorum:

  1. Btcturk,Binance,Paribu güvenilir mi değil mi yazlarımız:


    Btcturk güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: btcturk güvenilir mi
    Binance güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: binance güvenilir mi
    Paribu güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: paribu güvenilir mi

    Paribu güvenilir mi diye merak ediyorsanız tıklayın: paribu güvenilir mi

    YanıtlaSil