9 Kasım 2013 Cumartesi

Borsada Başarının Yakalanması

Borsalar en eski finans piyasalarıdır ve gerçekten bilgili, deneyimli yatırımcılarına yüksek kazançlar sunmaktadır. Başarısızlığın nedenlerinin başında ise bilgisizlik, aşırı hırs ve başkalarının yatırım kararlarından etkilenmek gelmektedir. Yatırımcılar edindikleri bilgiler ile hedefleri doğrultusunda planlı bir şekilde ve kendi yatırım kararları ile işlem yaptıkları sürece başarılı işlemler yapabilecektir.

Borsalarda nasıl işlem yapıldığı ve yatırım araçlarından nasıl kazanç elde edileceği hakkında bilgi ve deneyim kazanmak için günümüzde internet gibi büyük bir kaynak bulunmaktadır. İnternetten birçok borsa bilgisine ulaşılabilir ve e – kitaplar sayesinde de aranan bilgilere sayfalar arasında kaybolmak yerine hızlı bir şekilde ulaşılabilir. Deneyim kazanmak adına da birçok videodan faydalanılabilir. Aynı zamanda demo hesap denilen platformlarda günümüzde kullanılmaktadır. Demo hesaplarda sanal para ile gerçek piyasa koşullarında işlem yapılır. Demo hesap bir borsa oyunu olarak düşünülebilir ama ciddiye almak ve çeşitli yatırım stratejileri geliştirmek için kullanılmalıdır.

Psikolojik açıdan yatırımcının kendini borsaya hazırlaması da gerekir. Yatırım kararlarını alırken diğer yatırımcıların kararlarından etkilenmeden yalnızca kendi stratejileri ile hareket etmesi gerekir. Piyasada spekülasyon amacıyla dolanan asılsız tüyolara itibar etmemesi gerekir. Bu nedenle de kendini psikolojik olarak piyasada işlem yapmaya hazırlaması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder