23 Ocak 2015 Cuma

Borsada Alım Satım Nasıl Yapılır?

Borsada işlem yapmak için alış ve satış emirleri mevcut olup bekleyen emir ya da anlık rakamlar neyi gösteriyorsa talimat vermek son derece basittir. Örneğin 2.50 TL rakamında yatay giden bir senedi takip ediyorsunuz ve 2.65 direnci önünüzde duruyor. 2.65’i geçince almak istiyorsanız bunu bekleyen emir olarak iletemiyorsunuz.

Rakamları takip etmeli ve bu noktaya gelince anlık rakam ile emir vermelisiniz. Fakat elinizde hisse senedi varsa, yukarı bir hedef için satış talimatınızı bekleyen emir olarak iletebilirsiniz. 1.00 bugünkü hisse açılış rakamı ise 0.80 taban, 1.20 tavan fiyattır. Yani 0.40 kuruş arasında 1 gün içinde hisse hareketine devam ettirebilir. 1 seans içerisinde bir hisse %10 artabilir ya da azalabilir bu bazen %7-%8 oranında hissenin grubuna göre sınırlandırabilir.

Alış ve Satış Kararlarımızı Ne Belirler?

Bir yatırımcı çeşitli kullanıcıların yorumlarını okuyarak hisse almamalıdır. Uzman yorumları daha değerli olup, spekülatif ve cılız işlem hacimlerinin yer aldığı senetlerden de uzak durmalıdır. Uzun vadeli bir trendi yakalamışsanız üst trend bandına ulaşması birkaç ay ya da sene bile sürebilir. Bugün %20 düşmüş bir senedin ertesi gün yükseleceğinin herhangi bir garantisi yoktur ve siz bu yüzdesel değerde yükselen bir hisse alıyorsanız riskiniz de artmış demektir.

Kırılmalar, trend içine geri dönüşler, takas analizlerindeki başarınız alış ve satış işlemlerinizde önemli bir yere sahip olup, milyar dolarlık kurumsal firmaların hisse önerilerini de mutlaka dikkate alın. Alış ve satış yapmak için canlı grafiklerin yer aldığı ve emirleri hızlıca iletebileceğiniz bir programınızın bilgisayarınızda olmasına dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder